NICOLAI SONNE kommer til VGE20

I vores mobiltelefon har vi samlet stort set alt, som er værd at vide om os og om vores færd i verden. Og der er bud efteroplysningerne. Apps, hjemmesider, styresystemer og utallige tjenester lover øget service og anvendelighed, mens de ubemærket og stort set ubegrænset samler information om dig. Wifi’en kan være tændt, selvom der står slukket i displayet, diverse spil kan have fuld adgang til den ufrivillige Google eller Apple konto, reklamer kan aktiveres med ultralydsbeacons, og Facebook kan læse dine sms’er. Alle disse scenarier er mulige og ofte aktuelle.

Men hvad er det egentlig, alle vores data, handlinger, bevægelse, beskeder og tale, opdateringer og indkøbsoplysninger bliver brugt til?

Nikolaj Sonne kigger i dette indsigtsfulde og humoristiske foredrag nærmere på den omfattende hverdagsovervågning – som ikke handler om skæg, blå briller, Assange, wikileaks og statslige aktører – men går helt ned i vores egne lommer, og bliver særdeles personlig. Det er den overvågning, som du selv valgte at sige ja til, da du trykkede Accepter til Terms & Conditions på din yndlingscomputer – nemlig din mobiltelefon.

Facebook-event

Køb Billetter